Teemat

Vuoden aikana vietetään erilaisia teemaviikkoja ja -päiviä, joita on hyvä hyödyntää opetuksessakin. Tiedotamme tarkemmin teemaviikoista ja -päivistä niiden lähestyessä.

Sanomalehtiviikko

Sanomalehtiviikkoa vietetään 29.1.-2.2.2018. Turun Sanomat viettää teemaviikkoa julkaisemalla lehdessä Sanomalehtiviikko-vinjetillä merkittynä juttuja, jotka kiinnostavat lapsia ja nuoria.

Opettajia kannustetaan ottamaan osaa sanomalehtiviikkoon tilaamalla sanomalehtiä opetuskäyttöön sekä osallistumalla Turun Sanomien kisoihin tai visoihin.

Löydät teemaviikosta tietoa ajankohdan lähestyessä näiltä sivuilta.

Kansainvälinen lukutaitopäivä

Lukutaitopäivää vietetään 8.9. Tuolloin Turun Sanomien väki perinteisesti jalkautuu  turuille ja toreille. Voit tilata kouluusi lehtiä teemapäiväksi.

Kerromme tulevan lukutaitopäivän toimenpiteistä
myöhemmin näillä sivuilla Ajankohtaista-kohdassa.

Mediataitoviikko

Mediataitoviikkoa vietetään 5.–11.2.2018. Sen järjestäjänä toimii KAVI – Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Mediataitoviikon tarkoituksena on vahvistaa lasten ja nuorten mediataitoja sekä kehittää kasvattajien valmiuksia mediakasvatukseen.

Teemaviikko kannustaa toimimaan yhdessä paremman netin
ja mediaympäristön puolesta.

Ilmoittautumisohjeet ja tietoa teemaviikosta löydät täältä.

Nuori sana –projekti

Nuori sana on Turun Sanomien ja alueen äidinkielenopettajien kanssa yhteistyössä tehtävä, yläasteen ja lukion oppilaille suunnattu projekti. Se ajoittuu syys-lokakuun vaihteeseen Turun kansainvälisten kirjamessujen yhteyteen.

Projektissa mukana olevat oppilaat pääsevät tekemään aitoja lehtijuttuja ja videohaastatteluja, jotka julkaistaan kirjamessujen aikana lehdessä ja Turun Sanomien verkkosivuilla.

Tiedotamme lisää Nuori sana –projektin tekemistä
jutuista Ajankohtaista-sivulla syksyllä.